Pradžia Straipsniai Vestuvių meniu: į ką atkreipti dėmesį?

Vestuvių meniu: į ką atkreipti dėmesį?

vestuviu meniu

Gardus maistas yra būtinas vestuvių elementas. Visi svečiai slapta tikisi paragauti kažko naujo, neįprasto, pasimėgauti gurmaniškais patiekalais. Savo ruožtu, jaunavedžiai taip pat nori nustebinti ir atsakingai renkasi savo vestuvių meniu. Laimei, tai padaryti nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmojo žvilgsnio!

Neatidėliokite

Maisto tiekėjais patariama pasirūpinti kuo anksčiau. Taip galėsite rinktis iš geriausių ir sutarti dėl palankiausių sąlygų. Renkantis maisto tiekėją vestuvėms reikia atkreipti dėmesį į patirtį, siūlomų paslaugų asortimentą (patogu, kad maisto patiekimu ir padavėjais pasirūpintų tas pats maisto tiekėjas), specializaciją.

Stilingas pateikimas

Iš pirmojo žvilgsnio įprasti ingridientai ir pažįstami receptai gali būti pritaikyti naujai. Su maisto tiekėju derinkite ne tik pačius patiekalus, bet ir jų pateikimą, dekoravimą. Stilingas pateikimas suteiks papildomų taškų kiekvienam patiekalui. Vestuvių fotografai virtuvės šefo pastangas įdomiai pateikti maistą tikrai įvertins gražiomis nuotraukomis.

vestuviu meniu

Išmėginkite naujas idėjas

Vestuvės – išskirtinė šventė, todėl ir maistas turėtų būti kitoks, nekasdieniškas. Daug gurmaniškų idėjų galima išmėginti patiekiant vieno kąsnio užkandžius ar desertus. Jei vestuvės teminės, galima svečius nustebinti ir visiškai netikėtais sprendimais, pavyzdžiui, pasiūlyti paskanauti japoniškų sušių.

Galvokite apie svečius

Vestuvėse susitinka dvi skirtingos giminės, draugai, artimi darbo kolegos ir kiti svečiai. Kiekvienas iš jų turi savo valgymo įpročius, mėgstamus ir netoleruojamus produktus. Kai kurie svečiai gali būti vegetarai ar veganai, turėti tam tikriems produktams alergiją. Užbėgti už akių šiems nesklandumams ir užtikrinti, kad visi jaustųsi patogiai, padės pasirinkimai. Šaltuosius užkandžius kiekvienas gali pasirinkti pats, o karštajam patiekalui galima pasiūlyti 2-3 skirtingus variantus.

Pasirinkite meniu temą

Net jei vestuvės vienos temos ir neturi, meniu sudaryti bus lengviau, jei pasirinksite vieną tematiką. Pavyzdžiui, galima rinktis prancūzų virtuvę su įvairiais paštetais ir užtepėlėmis, ispanų virtuvę su daugybe vieno kąsnio užkandžių variacijų ir pan.

vestuviu meniu

Atsižvelkite į sezoną

Sezoniškumas kulinarijoje labai juntamas ir yra tikrai svarbus. Pirmiausia todėl, kad sezoniai produktai yra daug šviežesni, skanesni ir jų pasirinkimas didesnis. Vasarą ant stalo turėtų atsidurti patiekalų iš sezono daržovių, uogų, vaisių. Rudeniop prisiminkite miško gėrybes: grybus, miško uogas. Žiemos sezonas Lietuvoje nėra gausus derliumi, bet prieinamesniais tampa kiti sezoniniai produktai, pavyzdžiui, šparagai, briuselio kopūstai. Pavasarį visada smagu mėgautis ankstyvais žalumynais, pirmosiomis šviežiomis daržovėmis.

Apgalvokite erdves

Paprastai šaltieji užkandžiai ant stalo pateikiami pirmiausiai arba jais svečiai vaišinasi švediško stalo principu, karštasis patiekalas valgomas susėdus prie stalų. Svarbu gerai apgalvoti maisto patiekimą taip, kad visiems svečiams bet kuris patiekalas būtų lengvai pasiekiamas. Modernus požiūris į serviravimą leidžia naudoti įvairiausius indus ir suteikti patiekalams naujas formas, o kartu ir apsaugoti svečius nuo netikėtų nelaimių, tokių kaip maisto kritimas ant žemės ar drabužių sutepimas. Kartu maistas neturėtų „pririšti“ sėdėti vienoje vietoje – planuokite taip, kad svečiai galėtų lengvai judėti ir bendrauti užkandžiaudami.

vestuviu meniu

Vestuvių fotografai maisto nuotraukoms skiria nemažai dėmesio, jos papildo bendrą vestuvių albumo visumą. Itin daug dėmesio tenka tortams ir skanėstams, o ryškiaspalviai patiekalai antrajame plane tampa spalviniais akcentais, kuriuos vestuvių fotografai išnaudoja dirbdami vakarinės šventės dalies metu.

Komentuoti

Rašykite komentarą
Įveskite savo vardą