Pradžia Maitinimas/Vaišės Kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijos ir mitybos ypatumais

Kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijos ir mitybos ypatumais

Kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijos ir mitybos ypatumais

Planuojant vestuvių vaišes ir maitinimą reikia atkreipti dėmesį į daugelį dalykų todėl tai nėra tarsi pasivaikščiojimas parke. Išsirinkus būsimą meniu atrodytų, kad darbas padarytas tačiau prieš galutinai patvirtinant su maisto tiekėju reikia pasidomėti visų būsimų svečių ypatumais kuris svečias kam alergiškas ar kuris yra vegetaras ir t.t.

Patarimai kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijomis ir mitybos ypatumais.

Klausinėkite

Nespėliokite kas kas ką valgo, o apklauskite visus būsimus svečius, svarbiausia sužinoti ne ką mėgsta, o ko negali valgyti. Jeigu jūsų svečių sąrašas ilgas, tikėtina nespėsite visų apklausti, palikite eilutę vestuvių pakvietime, kad svečiai patys susisiektų su jumis. Nepamirškite, tai neturi būti eilutė kur svečiai prašys savo mėgstamiausio maisto, tačiau prasineš apie alergijas, ar yra veganai, vegetarai ir t.t.

Konsultuokitės su maisto tiekėjais

Šiais laikais vestuvių maisto tiekėjai gali nesunkiai pakoreguoti patiekalus, kad jie tiktų įvairios mitybos asmenims, tačiau visa tai turite suderinti iš anksto. Susėskite su maisto tiekėjais ir susižinokite ar likus mėnesiui ar dviem iki vestuvių jie galės padaryti korekcijas, paprastai problemų neturėtų kilti, tačiau apsauga gėdos nedaro.

Sukurkite specialus patiekalus

Kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijos ir mitybos ypatumais

Kartais neužteks padaryti kelis nežymius pakeitimus. Tam tikrais atvejais patiekalai turi būti pakeisti iš pagrindų. Jeigu jums pasitaikys svečias kuris turės itin griežtus mitybos reikalavimus pasidomėkite su maisto tiekėjais ar galima turėti kelis papildomus patiekalus meniu bei suderinkite maisto degustaciją.

Užsiminkite svečiams kas jų laukia

Gavus atsakymus iš svečių dėl mitybos ypatybių, pasidomėkite kokius pakitimus ar alternatyvas maisto tiekėjai siūlo. Pasidalinkite pakoreguotu meniu su svečiais turinčiais specialius poreikius maistui, kad jie galėtų pasitikrinti ar tai jiems bus tinkama valgyti.

Pažymėkite viską

Kartais patiekalai gali atrodyti apgaulingai. Pasistenkite išvengti problemų kai vegetaras svečias apsigaus ir panašiai. Jeigu tik įmanoma pasistenkite bufetuose ar kituose maisto vietose pažymėti kas yra kas, kad visiems būtų paprasta ir suprantama. Jeigu jūsų vakarienė bus susėdus prie stalo atnešama, pasistenkite pažymėti patiekalus meniu kurie tinka vegetarams, veganams, neturi riešutų, sojos ir t.t.

Duokite pirmenybę

Kaip susitvarkyti su vestuvių svečių alergijos ir mitybos ypatumais

Atėjus vakarienės metui tikėtina visi bus išalkę. Vietoj to, kad praneštumėte visiems, kad jau metas vakarienei, duokite pirmenybę svečiams su specialias poreikiais. Taip išvengsite papildomų sunkumų kai šaukštai ar kiti įrankiai skirti įsidėti maistui susimaišys nuo maisto prie maisto. Žinoma jeigu jūsų vakarienė bus atnešta su lėkštėmis ši problema jums negalioja, nes visi gaus maistą vienu metu.

Būkite savanaudžiai

Jeigu jūs ar jūsų partneris yra tie kurie negali visko valgyti, nesivaržykite ir priderinkite maistą prie savęs visgi tai jūsų vestuvės ir jūsų taisyklės. Jeigu jūs negalite toleruoti riešutų ar pieno produktų tokį meniu ir pasirinkite. Žinoma palikite kelis patiekalus kurie tiktų visiems išvengiant papildomų problemų ir nepasitenkinusių svečių komentarų.

Nepamirškite apie desertą

Desertai gali būti sudėtinga dalis ypač žmonėms su specialiais poreikiais ypač tiems kurie netoleruoja glutamino, riešutų ar yra veganai. Nepalikdami šių svečių be deserto, paprašykite savo kulinaro, kad sukurtu kažką skanaus ir šiems svečiams. Galbūt kai kurie svečiai liks neparagavę vestuvių torto, tačiau dienos pabaigoje gaus kitą skanėstą.

 

Komentuoti

Rašykite komentarą
Įveskite savo vardą