Kaip paruošti vestuvių desertų stalą?

0

desertų stalas

Desertų stalas vestuvėse kuo toliau, tuo labiau užima vis svarbesnį vaidmenį. Ant jo pūpso ne tik visos vestuvių šventės pasididžiavimas – vestuvinis tortas, bet ir kiti skanumynai, patvirtinantys, kad meilė yra saldi…  Štai keletas patarimų, kaip paruošti vestuvių desertų stalą.

Desertų parinkimas

Apgalvokite, kokiais desertais vaišinsite savo svečius. Jei siekiate svečius nustebinti naujais skoniais ir desertų pateikimu, greičiausiai teks pamiršti tradicinius šakočius, šimtalapius, močiutės keptus sausainius… Tačiau, jei vestuvėse dalyvaus svečių iš užsienio, galbūt vis tik vertėtų bent vieną iš šių tradicinių vestuvių kepinių integruoti į bendrą desertų stalą. Užsienio svečiai tikrai apsidžiaugs, gavę progą paragauti kažką tradicinio.

Šakotis

Šiuo metu populiaru ir madinga patiekti keksiukus, prancūziškuosius “macaronsus”, kaneles, itališkuosius florentinus, burnoje tirpstančius morengus. Taip pat gana dažnai jaunieji renkasi įvairiaspalvius saldainius- žirnelius, kuriuos pateikia įdomių formų skaidraus stiklo indeliuose. Pasirinkę šiuos saldėsius neprašausite, nes tai daugelio pamėgti šiuolaikiniai desertai, kuriuos nesunku priderinti prie vestuvėse dominuojančių spalvų.

Jei planuojate išskirtines, netradicines vestuves ir norite savo svečius nustebinti, paieškokite originalių skonių gurmaniškose krautuvėlėse, pasikonsultuokite su žymių restoranų virtuvės šefais ir net neabejoju, kad atrasite net sau patiems netikėtų sprendimų. Vestuvių svečius tikrai nustebinsite pateikę jiems bent keletą desertų, kurie būtų unikaliosios molekulinės virtuvės pavyzdžiai.

desertai

Beje, jei nuspręsite savo svečius vaišinti originaliais netradiciniais desertais, ant to paties desertų stalo nepatingėkite parengti stilizuotų desertų pavadinimų, kad svečiai žinotų, kuo vaišinasi. Patikėkite, jiems tai bus ne tik naujų skonių degustavimas, bet ir pramoga.

Vestuvių desertų stalo dekoravimas

Jaunieji arba jų pagalbininkai – vestuvių planuotojai, dekoruotojai – turėtų skirti ypatingą dėmesį vestuvinio desertų stalo dekoravimui. Jis turėtų būti suderintas su kitais šventės dekoro elelmentais. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į vyraujančias spalvas. Nepadarykite iš desertų stalo vaivorykštės. Geriausia, jei desertai bei stalo dekoro elementai būtų 2-4 tarpusavyje derančių atspalvių.

vestuvinis desertu stalas

Taip pat apgalvokite medžiagas,indus, kuriuos naudosite desertų stalo dekorui. Jei vis tik nutarsite rinktis tradicinius lietuviškų vestuvių kepinius, galite naudoti natūralaus lino staltieses, servetėles, medinius minimalistinius padėklus. Šiuolaikiniam populiariajam desertų stalui dekoruoti puikiai tinka įvairūs stikliniai permatomi indai, gyvos gėlės, žalumynai, vėliavėlės su užrašais, stilizuotos statulėlės…

Rinkdamiesi netradicinius, itin modernius desertus, desertų stalo išskirtiniais dekoro elementais neapkraukite. Įdomių virtuvių patiekalai ir taip unikalūs, turtingi savo koloritu, tad jei dar apkrausite juos papildomomis dekoracijomis, desertų stalas gali atrodyti neskoningai. taigi, pagrindinė itin modernaus desertų stalo dekoravimo taisyklė – minimalizmas.

vestuvinis desertu stalas

O štai keletas pavyzdžių ir vizualių idėjų, kaip galėtų atrodyti Jūsų vestuvių desertų stalas.

 

Agnė Jakubonė

Įvairių švenčių, renginių, vestuvių planavimas visuomet buvo neatsiejama mano veiklos dalis. Patirties bagaže turiu daugiau nei 100 vestuvių, prie kurių vienaip ar kitaip „prisiliečiau“. Penkerius metus dirbdama viename prabangiame Vilniaus restorane, tiesiogiai bendraudavau su jaunavedžiais ne tik maisto ir gėrimų užsakymo klausimais, tačiau padėdavau suplanuoti ir kitas šventės detales, todėl gerai žinau, kokie jaunųjų poreikiai, kas juos domina, kas aktualu ir svarbu.
Vėlesnė darbo žiniasklaidoje patirtis šiandien man leidžia sėkmingai derinti dvi mėgstamas veiklas – renginių organizavimą ir rašymą. Todėl tikiuosi, kad mano tekstai ir siūlomos idėjos jums bus naudingi, įkvėps ir padrąsins rengti įdomias, stilingas, išskirtines vestuves.

DALINTIS

Komentuoti

Please enter your comment!
Please enter your name here